Sütemények

Ez az oldal nagyon finom süteményeket tartalmaz, melynek elkészítését sokan próbálták már.

Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 7 dkg vaj
  • 12 lap fehér zselatin
  • 4,5 dl joghurt
  • fél teáskanál reszelt citromhéj
  • 4 evőkanál maracujalé
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg eperdzsem
  • 50 dkg vegyes bogyós gyümölcs (friss vagy fagyasztott)
  • száraz borsó
  • liszt a kinyújtáshoz
  • vaj a formához


Elkészítés:
A lisztet 1 evőkanál cukorral, a vajjal és 2 evőkanál vízzel tésztává gyúrjuk, fóliába tekerjük és 30 percig hideg helyen pihentetjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A formát kikenjük.
A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a tortaformát. Sütőpapírt teszünk rá, és megszórjuk száraz borsóval. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk a borsót és a sütőpapírt.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A joghurtot elkeverjük a citromhéjjal és 3 evőkanál cukorral. A maracujalevet kissé felmelegítjük. A zselatint feloldjuk benne, és a joghurthoz adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk.
A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, a fagyasztott gyümölcsöket fagyottan használjuk fel. A tortát megrakjuk a gyümölcsök kétharmadával. Ráöntjük a joghurtos krémet és elsimítjuk. A megszilárdulásig kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
A lekvárt szitán áttörjük, felmelegítjük, és óvatosan a joghurtkrémre simítjuk. Még 10 percre visszatesszük a hűtőbe, majd a maradék gyümölccsel díszítjük.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 4
Heti: 4
Havi: 75
Össz.: 13 560

Látogatottság növelés
Oldal: Bogyósgyümölcs-torta joghurtkrémmel
Sütemények - © 2008 - 2024 - nagyonfinom.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »