Hozzávalók:
Elkészítés:
A margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a joghurtot, a citromlevet és -héjat, majd az egészből kézzel rugalmas tésztát gyúrunk. Két részletben fogjuk kinyújtani, ezért két cipóra osztjuk, és folpackkal vagy tiszta konyharuhával letakarva hideg helyen (hűtőszekrény) 1 órát pihentetjük. Belisztezzük a gyúródeszkát, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk az egyik adag tésztát. Lisztbe mártott derelyemetszővel vagy késsel először 4-5 cm széles csíkokat, majd ezekből 8 cm-es téglalapokat vágunk. Midegyik közepén hosszában vágunk egy nyílást, melyen áthúzzuk a tészta rövidebb végét. A másik cipót is kinyújtjuk, és az összes tésztát előkészítjük. A sütőedénybe legalább 3 ujjnyi olajat töltünk. Felforrósítjuk, és beleteszünk annyi tésztát, amennyi egymás mellet elfér. Közepes lángon kb. 2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd óvatosan megfordítva a másik felét. Kiszedjük papírtörlőre vagy szalvétára, és rögtön beletesszük az olajba a következő adagot. Melegen és hidegen is finom. Lekvárral és porcukorral ízesítjük.