Sütemények

Ez az oldal nagyon finom süteményeket tartalmaz, melynek elkészítését sokan próbálták már.

Csöröge

Hozzávalók:

  • 8 dkg margarin
  • 2 evőkanál porcukor
  • kb. 1/2 l olaj a sütéshez
  • 5 tojássárgája
  • 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 2 evőkanál citromlé + 1 evőkanál reszelt citromhéj
  • 1 dl joghurt vagy tejföl
  • csiptnyi só
  • lekvár

Elkészítés:

A margarint a cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a joghurtot, a citromlevet és -héjat, majd az egészből kézzel rugalmas tésztát gyúrunk. Két részletben fogjuk kinyújtani, ezért két cipóra osztjuk, és folpackkal vagy tiszta konyharuhával letakarva hideg helyen (hűtőszekrény) 1 órát pihentetjük. Belisztezzük a gyúródeszkát, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk az egyik adag tésztát. Lisztbe mártott derelyemetszővel vagy késsel először 4-5 cm széles csíkokat, majd ezekből 8 cm-es téglalapokat vágunk. Midegyik közepén hosszában vágunk egy nyílást, melyen áthúzzuk a tészta rövidebb végét. A másik cipót is kinyújtjuk, és az összes tésztát előkészítjük. A sütőedénybe legalább 3 ujjnyi olajat töltünk. Felforrósítjuk, és beleteszünk annyi tésztát, amennyi egymás mellet elfér. Közepes lángon kb. 2 perc alatt megsütjük az egyik felét, majd óvatosan megfordítva a másik felét. Kiszedjük papírtörlőre vagy szalvétára, és rögtön beletesszük az olajba a következő adagot. Melegen és hidegen is finom. Lekvárral és porcukorral ízesítjük.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 4
Heti: 13
Havi: 84
Össz.: 13 569

Látogatottság növelés
Oldal: Csöröge
Sütemények - © 2008 - 2024 - nagyonfinom.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »