Hozzávalók:
Elkészítés:
A rizst szűrőben megmossuk, és egy nagyobb edényben- fedővel letakarva- 6 dl vízzel és egy csipetnyi sóval feltesszük főni. Közben egy másik fazékban a vaníliás cukorral és a mézzel felforralunk 1 l tejet. Alaposan megmossuk a mazsolát, és a rizshez adjuk. Ha a rizs már beitta a vizet, hozzáöntjük a felforrt tejet. Lassú tűzön, fedővel letakarva, időnként kevergetve tovább főzzük. Ha már majdnem teljesen beitta a tejet is, lekapcsoljuk alatta a tüzet, és lefedve még legalább 30 percig hagyjuk dagadni a szemeket. Még melegen formába öntjük, hogy abban hűljön ki. Olyan tortaformát használj, amelyek a peremét le lehet venni a kész süteményről. A pudingport egy csészében elkeverjük 1 dl tejjel és 3 ek. cukorral. A maradék (7 dl) tejet felforraljuk. A felforrt tejet félrehúzzuk, és lassan adagolva, állandó keverés mellett hozzáadjuk a feloldott pudingport. A tűzre visszatéve állandó kevergetés mellett kb. 3-4 percig főzzük, mialatt felforr és besűrűsödik a puding. 5-10 perc hűlés után ráöntjük a rizsre. Ha teljesen kihűlt telerakjuk a tetejét a megtisztított, lecsöpögtetett gyümölcsökkel. Elkészítjük a tortazselét. A tortazseléport egy kisebb lábasba öntjük, és hozzáadunk 2 ek. cukrot (ha nincs a zseléporban), majd folytonos keverés mellett óvatosan feloldjuk 3 dl vízben. Állandóan kevergetve felforraljuk, és még kb. 1 percig főzzük. Időnként megkeverve 10 percig hűtjük, majd a gyümölcsökre öntjük. Ha a kocsony teljesen szilárd, akkor levehetjük a tortaforma peremét.
Tippek:
Ajánlatos egy nappal az ünnep előtt hozzálátni, mert a kocsonya lassan szilárdul meg. Tejszínhabbal tálaljuk.