Sütemények

Ez az oldal nagyon finom süteményeket tartalmaz, melynek elkészítését sokan próbálták már.

Rákóczi túrós


Hozzávalók:
  • 25 dkg liszt
  • 1 sütõpor
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  •  kevés reszelt citromhéj

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral keverd össze add hozzá a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelj bele egy kis citromhéjat, és gyúrd össze. Pihentesd legalább egy órán át. Eközben készitsd el a tölteléket.

Töltelék:

A 3 tojássárgákat keverd habosra a 15 dkg cukorral, és dolgozd össze az áttört 50 dkg túróval. A pihentetett tésztát nyújsd 1 cm vastagra és terisd egy tepsibe szurkáld meg villával és süsd elõmelegitett tepsiben rózsaszínre. Szórd meg zsemlemorzsával önsd rá a tölteléket és a sütõbe visszatéve süsd készre.

A megmaradt tojásfehérjéket verd habosra a megmaradt cukorral és a kész süteményt sord be vele. Langyos sütõbe tedd vissza épp csak annyi idõre hogy a hab rászáradjon. Ha kihűlt vizes késsel szeletelheted.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 1
Heti: 8
Havi: 67
Össz.: 14 091

Látogatottság növelés
Oldal: Rákóczi túrós
Sütemények - © 2008 - 2024 - nagyonfinom.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »